GROEPSLES

In de groepslessen werken we met oefeningen die een zeer positieve invloed hebben op de drie lichamen van de mens. Deze drie lichamen zijn:
-Het fysieke lichaam.
-Het energetisch lichaam.
-Het spirituele/aanwezigheid lichaam.

1. Het fysieke lichaam:
Hier werken we met power-stretch oefeningen die ervoor zorgen dat spanning die rond gewrichten is gaan zitten opgelost kan worden. Ze werken zeer ontspannend en herstellen de lichaamshouding. De oefeningen zijn zeer geliefd onder mijn studenten, en hebben al menigeen van chronische pijnklachten bevrijd. Ook heb ik meegemaakt dat wervels weer terug op hun plek ‘schoten’.

2. Het energetisch lichaam:
Als ons energetisch systeem open en sterk is, dan werkt het zelfhelend vermogen van ons lichaam optimaal. Het resultaat hiervan is dat we ons vitaal en ‘gevuld’ gaan voelen.
‘Leeg’ voelen behoort op den duur tot het verleden! Ook leren we herkennen waar de ‘gaten’ zitten in ons systeem. Waar verliezen we het aan? Maken we keuzes die voor, of tegen ons werken? Als we hier bewuster van worden dan kunnen we leren energie op te bouwen. Om dit te trainen werken we met diverse Qi Gong en Nei Gong oefeningen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

-Het leren openen van de gewrichten.
-Herkenning en fine tuning van het bindweefsel in het lichaam door middel van ‘staan’ oefeningen.
-Het bewust leren ontspannen van spierweefsel.
-De energie frequentie leren voelen.
-Het leren herkennen van de twee richtingen van energie. Ofwel het yin/yang principe. De twee krachtlijnen van het lichaam.
-Door middel van oefeningen de energie frequentie leren sturen met onze aandacht.
-Het leren herkennen van stagnaties in het systeem en die oplossen door middel van aandacht gekoppeld aan ademhaling.
-Het leren vervormen in plaats van bewegen van het lichaam.
-Het leren opbouwen van energie door middel van ‘vital breathing’.
-Het leren herkennen en roteren van het lage dantian (cenrtum).
-Als gevolg hiervan de kleine hemelbaan leren voelen.
-etc…

3.Het spirituele/aanwezigheid lichaam:
Hier werken we met oefeningen die onze aandacht/focus trainen. Als we onze aandacht bewust leren richten, dan maken we betere keuzes voor onszelf!

Energie volgt aandacht! Als we hier onbewust mee omgaan dan komen we in de problemen. 1.000.000 mensen in Nederland hebben burn-out klachten als gevolg hiervan.

Leren mediteren is hier al duizenden jaren de oplossing voor.


Praktische informatie
Kleding: Soepele kleding is gewenst. Denk aan een jogging/trainings broek bijvoorbeeld. Verder is het handig om op sokken te trainen. De vloer is stroef op blote voeten…n.b: er mogen geen schoenen gedragen worden in de ruimte.

Lesduur: 1 uur per week
Lesvorm: groepsgewijs, waarbij er rekening gehouden wordt met het aantal deelnemers zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te bewegen!

Lestijden:
maandag van 10:00 tot 11:00 uur
dinsdagavond van 19.00-20.00 uur
donderdagavond van 19.30-20.30 uur
zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur

Locatie dinsdagavond en zaterdag:
Yogastudio Balans
Algengroen 3
2718 GN
Zoetermeer

Locatie donderdagavond:
Pilates Studio van Sonsbeek (de studio zit op de eerste verdieping)
Leidsewallen 3A
2712 BW Zoetermeer

Lesprijzen: een proefles kost 5 euro (contant). Voor de resterende lessen van die maand betaal je 10 euro per keer. Daarna betaal je 36 euro per maand, op basis van 1 les per week. Het lesgeld dient in de 1e week van de maand te worden voldaan d.m.v. automatische overschrijving.

Lesvoorwaarden: Er is een opzegtermijn van een maand. Gedurende de schoolvakanties en de maand Augustus is er geen les. De maand Augustus hoef je dan ook niet te betalen, de overige (vakantie)- weken wel. Ga je buiten de maand Augustus op vakantie dan betaal je die periode gewoon door.